Pasen en Kerst en de overeenkomsten…

Pasen en Kerst en de overeenkomsten| Bel de Kerstmakelaar 06 30127442

Pasen en Kerst en de overeenkomsten…

Als Kerstmakelaar ben ik groot fan van Pasen en Kerst en de overeenkomsten en alles wat daarbij komt kijken. Maar dit zelfde “samen gevoel” kunnen we op veel meer momenten in het jaar creëren. Pasen begint al aardig op de kerstdagen te lijken. Paastakken, eieren zoeken en lekker uitgebreid ontbijten met luxe afbakbroodjes, dat was het eigenlijk wel als ik terug denk aan toen ik zelf nog klein was. Maar het paasfeest wordt ieder jaar populairder. Is Pasen de nieuwe Kerst?

Economische crisis

Tegenwoordig zijn het uitgebreide brunches met de hele familie bij de paasboom. Door de economische crisis van de afgelopen jaren zijn we het thuis op dit soort momenten gezelliger gaan maken. Uitgebreid gedekte tafels met rollades, prosecco en ijstaart of een kaasplankje als toetje. Want als je niet op vakantie kan, maak je er thuis iets leuks van. Supermarkten spelen hier geweldig op in en moedigen dit aan met hele afdelingen in paaskleuren en kant- en-klare luxe producten voor ontbijt, brunch, lunch en diner.

Paasboom

De paasboom wordt net als de kerstboom, ieder jaar uitbundiger. Hoe kleuriger hoe beter! Schuimkransjes, paashazen, kuikentjes en chocolade-eieren. En omdat er maar twee paasdagen zijn, proppen we die dagen lekker vol. Van de brunch naar het diner, naar de borrel en weer een ontbijt en nog een diner. Om vervolgens op dinsdag volledig uitgeput op je werk weer de draad op te pakken. Lekker zo’n lang weekend.

The Passion

Tegenwoordig gaan er niet meer zo veel mensen naar de kerk met Pasen. Maar naar the Passion (de polderpopversie van het paasverhaal) kijken ieder jaar meer mensen, prachtig! Misschien is het omdat ik zo van kerst houd? Ik ben vast niet de enige die deze momenten koestert en die saamhorigheid opzoekt. De mensen om me heen, familie, vrienden maar toch zeker ook collega’s.

Lente

Om nu maar eens in het jaar met de mensen die we koesteren bij elkaar te komen en van elkaar te genieten is toch veel te weinig. Dat zouden veel meer momenten mogen zijn. Ik kan ze wel bedenken hoor… Mijn kerstseizoen is alweer begonnen maar als het aan mij ligt vieren we nog veel meer bijzondere momenten samen in het jaar en wachten we niet tot de kerst. Het is lente en bijna Pasen. Ik heb er zin in!

Koffie

Heb jij na de Pasen zin om met mij te brainstormen voor de leukste cadeaus om jouw collega’s of relaties in het zonnetje te zetten? Vul mijn contactformulier in of bel 06 30127442, dan gaan we samen aan de slag.
Regel jij de koffie? Regel ik er iets lekkers bij!