Leveranciersbezoek aan Wijndomein Holset

Wijndomein Holset Kerstmakelaar

Leveranciersbezoek aan Wijndomein Holset

Leveranciersbezoek aan Wijndomein Holset

Enige tijd geleden ontmoette ik op een kerstbeurs Erik Leferink. Erik stond daar met prachtige mousserende wijnen. Hij vertelde dat in een klein dorp, in het zuidelijkste puntje van Limburg en vlakbij het drielandenpunt, Wijndomein Holset ligt. Dit Domein heeft een bijzonder aanbod als het eerste ‘BruisendWijnHuis’ in Nederland, met onder andere deze heerlijke mousserende wijnen. Dat vraagt om een leveranciersbezoek!

Uitnodiging

Na enkele weken volgde een uitnodiging om naar Wijndomein Holset te komen voor een proeverij! Na nog even de website te hebben bekeken van domeinholset werd ik toch wel heel nieuwsgierig… Lees:
Eerst was er de wijn, toen het Domein en nu is Domein Holset open voor iedereen.
In 2008 liepen Erik Leferink en Marianne Blijdesteijn rondjes te draaien om de vervallen boerderij in Holset. Aan de voorkant het vriendelijk dorpje Holset, met wat horeca en een oud kerkje, aan de achterkant het schitterende Heuvelland. Daar is hun idee ontstaan om iets op deze mooie plek te doen. Wijn misschien? Druiven? De grond had de structuur die je kent uit Frankrijk, stenig, vol mineralen.

2017

In 2017 zijn de laatste ruimtes schoongeveegd van het bouwstof: Domein Holset is daar! Twee woningen, een aantal bed en breakfast kamers, een winkel/proeflokaal en een drietal mooie multifunctionele ruimtes. Plus een buitenruimte met tuin, terrassen, amfitheater en natuurlijk de wijngaarden.

Leveranciersbezoek

Omdat het niet naast de deur ligt, dacht ik er gelijk een gezellig uitje van te maken met Bas (mijn vriend), die ook heel goed is in wijn proeven!
En afgelopen vrijdag was het dan zover, Erik had de Genoveva kamer voor ons geboekt in de bijbehorende B&B zodat we ook echt goed konden proeven. Na een zeer prettige ontvangst en het zien van de mooie kamer hebben we genoten van de heerlijke mousserende wijnen en de verhalen van Rob op deze prachtige locatie, Erik had niets teveel gezegd. Aan het einde van de dag hebben we genoten van een biologisch diner bij de tegenover gelegen Herberg Restaurant OudHolset. Na een vers ontbijtje en een stevige wandeling in het glooiende landschap ook nog een bezoekje aan het drielandenpunt zijn we weer huiswaarts gereden.

Op naar een mooie samenwerking, proost!