Hoe haal jij de Kerst in huis?

Hoe haal jij de Kerst in huis?

Bamboestokken met Kerstversiering
Laten we de boom dit jaar in het bos staan, of zetten we hem weer gezellig met Kerst in huis?
We worden steeds creatiever in het versieren van ons huis en in en om de tuin, ook in het versieren van onze kerstbomen. We hangen souvenirs van verre reizen in de boom, uilen, hertjes en veel glamour.
Bijna alles kan in de boom!

Als de mandarijnen en de pepernoten in de schappen liggen, heb ik echt wel zin in Kerstmis. Het liefst wil ik een geurkaars die ruikt naar dennenbomen, warme chocolademelk en steranijs! Die heb ik helaas nog steeds niet gevonden, maar ik heb wel andere lekkere tips. 

Heerlijke (Kerst) geuren voor in huis
De Fijnspar ruikt het lekkerst van alle dennenbomen… Ook dennenappels zijn een ideale geurverspreider. Je kan ze besprenkelen met wat druppeltjes van je favoriete etherische olie.

Steek wat kruidnagels in je sinaasappel of mandarijn op de fruitschaal, het staat gezellig, het ruikt verrukkelijk en het helpt ook tegen fruitvliegjes.

Zet een pan met stoofpeertjes met kaneelstokjes op het vuur, dit ruikt niet alleen lekker, maar je hebt gelijk een heerlijk toetje!

Is de geur van een kerstboom niet overheersend genoeg? Probeer dan dit ‘recept’ eens. Doe twee kaneelstokken, twee muskaatnoten, drie takjes rozemarijn en vijf dennentakjes in een pan met water en voeg een beetje jojoba-olie toe. Breng zachtjes aan de kook en laat net zolang stoven tot de geuren vrijkomen.

Vul stevige sinaasappelschillen met olijfolie en steek het ‘steeltje’ die aan de schil vast zit aan met een lucifer. Het kost wat tijd en geduld (probeer het met een paar schillen), maar dan heb je ook wat.

Verzamel verschillende specerijen zoals kaneel, steranijs en kruidnagel en snijd een appel en een sinaasappel in dunne plakjes. Leg deze op een bakplaat en laat ze 3 uur drogen op 100 °C. Doe alles in een potje en je potpourri is klaar om neergezet te worden…

Haal de Kerst in huis met verse dennenappels uit het bos ruiken sowieso al heerlijk. Mocht je geen verse vinden, koop dan gedroogde dennenappels en besprenkel ze met kaneelolie. Hmmm genieten maar…