Interview met Frank Thooft voor Ondernemers Kontakt Arnhem

Interview met Frank Thooft voor Ondernemers Kontakt Arnhem

Dinsdag 27 juni 2017 had ik een interview met Frank Thooft voor de website van OKA ter introductie, als nieuw lid. Frank is journalist en tekstschrijver, secretaris en communicator van OKA. OKA is de oudste en grootste ondernemersvereniging van Arnhem met ruim de 350 leden.

KERSTMAKELAAR JOSÉ WISSENBURG SMELT HET IJS ALS HET HEET IS

Terwijl de mussen van het dak vallen is José Wissenburg volop aan het werk voor de eindejaarsperiode. Met haar bedrijf Kerstmakelaar bemiddelt ze als adviseur tussen grotere bedrijven en hun werknemers of tussen ondernemer en relatie om een eindejaarsgeschenk te bedenken dat zowel bij de gever past als bij de ontvanger.

Instinkers en valkuilen

Want dat is niet altijd zo. Bedrijven kiezen bijvoorbeeld soms voor een duurzaam eindejaarsgeschenk maar vergeten daarbij om naar de wensen van de ontvanger te kijken. Vindt die dat net zo belangrijk als de gever? En ook het obligate logo op de handdoeken – gelukkig zie je het al steeds minder – daar wil je toch niet mee op het strand aan je werkgever worden herinnerd? En zo weet José een waslijst van instinkers en valkuilen als het om kerstgeschenken gaat. Haar focus is op het echt passend uitzoeken van een eindejaarscadeau.

Tien jaar ervaring

Ze is vorig jaar maart gestart, en haar netwerk van tien jaar relatiegeschenken gaven haar een vliegende start. Ze is onder andere via Karin Jellema van PBA nu bij ditisPASArnhem aangehaakt en verbindt Arnhemse bedrijven aan de cadeaukaart. Andere bedrijven verbindt ze weer aan andere goede ideeën, precies zodat het het beste past.

Iemand blij verrassen

Een Kerstmarkt vindt ze een goed idee: dan organiseert een werkgever een markt met allerlei aanbod – bijvoorbeeld van bevriende leveranciers of winkeliers – en het personeel mag dan gaan shoppen, op ontdekkingsreis gaan en mooie dingen uitzoeken. Want dat is de gedachte achter het kerstcadeau: dat je iemand blij verrast maakt.

José heeft geen showroom, geen overhead, maar een groot netwerk en veel kennis van alle mogelijkheden. Daar ligt haar kracht. Maak gelijk een afspraak!