Het kerstgeschenk doet het nog altijd goed! Bel de Kerstmakelaar 06 30127442

Het kerstgeschenk doet het nog altijd goed!

Het kerstgeschenk doet het nog altijd goed gelukkig! Het kerstgeschenk is nog steeds van deze tijd! Medewerkers zitten zeker te wachten op een kerstgeschenk van de werkgever. Het is een ware Hollandse traditie. Deze houden we heel graag in stand, 

Geen kerstgeschenk is funest voor de motivatie

Inmiddels zijn bloedworst en eieren vervangen door themapakketten, keuzeconcepten en kerstmarkten op locatie. Maar de boodschap achter het geschenk is eigenlijk hetzelfde gebleven: een extraatje waarmee je waardering toont aan je medewerkers. Sommige medewerkers zien het kerstgeschenk zelfs als een secundaire arbeidsvoorwaarde.

Springlevend

Het kerstgeschenk is gelukkig nog springlevend. Veel medewerkers ontvangen een traditionele doos met levensmiddelen. Maar ook het keuzeconcept via internet, kerstmarkten en cadeaubonnen waarmee medewerkers zelf iets kunnen uitkiezen is ook razend populair.

Niet uit de begroting

Medewerkers zitten echt wel te wachten op een mooi geschenk. Wat is het budget deze keer? Wat doen bedrijven die geen kerstgeschenk geven om de motivatie toch op peil te houden? En wat zou een echte goede reden zijn om het kerstgeschenk definitief uit de begroting te schrappen? Geen kerstgeschenk is funest voor de motivatie!

Wat je moet weten over het kerstgeschenk

Hoe populair is het kerstgeschenk? Hoeveel wordt er gemiddeld aan uitgegeven? En in hoeverre wordt deze gift van de werkgever gewaardeerd? Het kerstgeschenk hóórt bij de decembermaand. Het is een blijk van waardering, medewerkers bedanken voor hun inzet. Maar ook omdat het traditie is en omdat het zo’n gezellige periode is.

Het traditionele kerstpakket is nog steeds het populairst

De meeste medewerkers gaan eind december naar huis met de traditionele doos met levensmiddelen. Je ziet wel een afname in het aantal werkgevers dat voor de traditionele doos kiest. Er is zoveel meer leuks! Populair is het keuzeconcept via internet, kerstmarkten op locatie, cadeaubonnen waarmee medewerkers zelf iets mogen uitkiezen en het themapakket.

Gemiddeld kost een pakket 25 tot 50 euro

Bedrijven besteden meestal tussen de 25 en 50 euro per medewerker aan een kerstpakket. Ongeveer een derde geeft 50 tot 75 euro uit aan het decembercadeau. In 90 procent van alle gevallen is dat gelijk aan vorig jaar. Wat wel opvalt is dat kleine bedrijven méér geld uitgeven aan hun kerstgeschenken dan grotere bedrijven.

Het Kerstgeschenk doet het nog altijd goed

Dus neem contact op, ik bespreek graag de mogelijkheden voor jouw organisatie in een persoonlijk gesprek.