5 TIPS Kerstmakelaar

5 tips voor de inkoop van kerstpakketten 2019

Vermijd kerststress met deze 5 tips:

Kerstpakketten, voor de één is het ’n feestje, voor de ander staat kerstpakketten inkopen gelijk aan stress. Want het is best lastig om iedereen blij te maken. Eén ding is zeker: een jaartje overslaan kan echt niet, ze vergeven het je nóóit… Vermijd kerststress met deze vijf tips:

Tip 1: Begin op tijd

De meeste bedrijven kopen hun kerstpakketten na de zomervakantie in. Voor kerstpakket leveranciers is dit daardoor de drukste periode. Als je de maximale aandacht en service van jouw leverancier wenst, dan doe je er goed aan om op een rustiger moment aan te kloppen. Het assortiment is bij de meeste kerstpakket leveranciers vanaf mei wel vastgesteld, dus maak daar gebruik van! Als je iets bijzonders wilt laten maken, dan komt het vaak uit China. Houd dan rekening met levertijd en productietijd, dit kan zomaar drie maanden of zelfs langer duren.

Tip 2: Drie dingen die niet mogen ontbreken

Vind een kerstpakket leverancier die goed naar je luistert en laat haar het werk doen. Wat je ook kiest, besteed aandacht aan de volgende drie dingen:

1. Een leuke verpakking.
2. Een begeleidende brief, kaart of videoboodschap van de eigenaar of het management.
3. Maak het persoonlijk. Verplaats je in de ontvanger en houd rekening met alles waar je rekening mee kan houden (cultuur, religie, inkomen, opleiding, leefsituatie (gezin/alleenstaand), leeftijd).

Tip 3: Kosten in kaart brengen

Wat nog wel eens vergeten wordt zijn de bezorgkosten van het kerstpakket. Om deze kosten zo laag mogelijk te houden, is het het meest praktisch om alle pakketten tegelijk op één locatie  te bezorgen. Zodra je de pakketten over meerdere locaties wilt laten bezorgen, komen hier vaak extra bezorgkosten bij. Ook als je over de grens moet bezorgen of individuele aan huis bezorging nodig hebt. Daarbij is het natuurlijk ook veel leuker om de pakketten (indien mogelijk) persoonlijk uit te reiken!

Tip 4: Zijn we niemand vergeten?

Niets is vervelender dan dat je een kerstpakket te kort komt… Vergeet ook de mensen die (langdurig) ziek zijn of freelancers niet. Zodra je de aantallen in kaart hebt gebracht kan de kerstpakket leverancier beter offreren en voorkom je vervelende situaties. Je kan een afspraak maken met je leverancier dat het enkele pakketten meer of minder worden tot een bepaalde datum, aangezien je personeelsbestand in de tussentijd kan veranderen. Wees eerlijk hierover, dan wordt hier rekening mee gehouden.

Tip 5: Het kerstpakket & de fiscus

Tot 2015 mocht je een kerstpakket fiscaal vriendelijk verstrekken aan personeel en zakenrelaties. In de werkkostenregeling (WKR) mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de zogenaamde ‘vrije ruimte’. Je mag 1,2% van het totale fiscale loon (= vrije ruimte) gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor het personeel. Als je hier mee over wilt lezen, dan verwijs ik je naar: https://goo.gl/ttqkAq

Bron: https://relatiegeschenkidee.com/kerstpakketten-inkopen-5-tips

Neem direct contact op voor alle antwoorden op jouw kerstgeschenk vragen: https://www.kerstmakelaar.nl/contact-us/